Trimbehandelingen

Trimbehandelingen zijn er in een aantal verschillende soorten. Dit hangt af van het type vacht wat de hond heeft. Dit kan bestaan uit:

  • Pluken
  • Knippen / Scheren
  • Ontwollen

Hondenvacht Plukken

Honden met een ruwharige vacht worden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste dode haar laag met wortel en al met de hand verwijderd wordt, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. De ondervacht blijft zitten en wordt zichtbaar. Een hond plukken kan alleen als de vacht “Plukrijp” is, dat wil zeggen, het dode haar laat makkelijk los en is pijnloos te verwijderen met de vingers. Een ruwharige hond kan je 2 tot 4 maal per jaar plukken dit kan verschillen per hond.  Het is heel belangrijk om een ruwharige hond tijdig te laten plukken anders kan er huidirritatie of jeuk gaan ontstaan.

Hondenvacht Knippen of Scheren

Bij deze manier van trimmen wordt het haar alleen ingekort. Het enige verschil tussen scheren en knippen is de lengte van de vacht die je laat staan. Honden met een knipvacht zijn bijvoorbeeld: poedels, maltezers, yorkshire terriërs en honden met een vergelijkbaar vachttype. Knippen kun je eigenlijk in ieder gewenst model en lengte. Poedels (krulvachten) knip je met een rechte schaar en maltezers vaak met een effileerschaar dit omdat je zo een natuurlijk effect in de vacht krijgt en de kniplijnen bijna niet ziet. Scheren word gedaan met een tondeuse met verwisselbare scheerkoppen, deze scheerkoppen zijn er in verschillende afmetingen waarmee je de haarlengte kunt bepalen. Deze variëren van 1 mm tot 16 mm. Deze honden komen variërend van 1 keer in de 6 weken tot 1 keer in de 3 maanden naar de trimsalon.

Hondenvacht Ontwollen

Bij ontwollen word in de ruiperiodes van bijvoorbeeld: berner sennenhond, keeshond of golden retriever de oude loslatende ondervacht verwijderd. Voor een ontwol behandeling gaat de hond in bad en wordt gemasseerd zodat het haar goed los komt dit word heel goed gedaan met speciale hondenshampoo. Hierna word de hond droog geblazen met een waterblazer. Door de kracht van de waterblazer komt de onderwol goed los en word zo uit de vacht geblazen. De hond wordt dus van zijn onderwol verlost, zonder hier een borstel voor te gebruiken, dit heeft als voordeel dat de huid niet beschadigd en de dekharen niet losgetrokken worden. Vervolgens wordt de hond geföhnd en na geborsteld om de losse overige haren uit de vacht te verwijderen. Uw hond kan daarna nog wel wat haar verliezen maar is door deze behandeling eerder door de verhaar periode heen.

Als een hond met een ontwolvacht niet regelmatig ontwolt wordt, krijg je een te dichte vervilte vacht die voor ernstige huidproblemen kunnen zorgen en soms voor oververhitting vooral in de zomer.

Prijslijst Trimsalon

Een prijsoverzicht van alle trimbehandelingen vindt u op prijslijst pagina.

Maak een trimafspraak voor uw hond

  • Geen lange wachttijd
  • Uw hond wordt in alle rust verzorgd
  • Gratis parkeren voor de deur